Holbæk Slot

Det oprindelige Holbæk slot blev opført af Valdemar Sejr tilbage i 1200-tallet, på en toft købt at abbeden, af Ringsted for 5 mark guld.


På stedet har der ligge en 3 etagers bygning, 20 meter lang og med et højt tårn omgivet af solide palisader og en dyb voldgrav. Vandet til voldgraven fik man fra Holebækken, som også gav byen sit navn.

Der har aldrig boet konger på slottet, men det er blevet benyttet som overnatningssted af konger på rejse, mod eksempelvis Kalundborg.


Der er ikke mange synlige beviser på, at det har ligget et slot her. Bygningen ligger i resterne af den voldgrav der omgav slottet.De eneste der er tilbage, af det oprindelige slot findes i kælderen under den nuværende bygning, man ser til venstre når man kommer op ad indkørslen.


Steen Petersen er uddannet kok og tjener fra Kong Hans Kælder i København og har erfaring fra en lang række eksklusive restauranter bag sig. Den høje faglige standard viderefører han i køkkenet og ved serveringen på Holbæk Slot. Der venter dig og dine gæster lækre madoplevelser, elegant serveret, med et glimt i øjet.


På slottet tænkes der i helheder: Menuen tager inspiration i lokalerne – det hele går op i en højere enhed. Det eneste du skal gøre, er at nyde din dag.


Holbæk Slot

        - God mad til fester, gi´r glade gæster